2021 Sıkma Kehribar Tesbih Modelleri

Aksesuarlarda, hediyelik eşyalarda, tesbihlerde sıkça kullanılan kehribar aslında bir çeşit fosilleşmiş reçinedir. Şifalı taş olarak da isimlendirilen kehribarlar günümüzde en çok Baltık denizinden çıkarıldığı bilinmektedir. Saydamlığı ve hafifliği ile diğer değerli taşlar arasından ön plana çıkan kehribar taşının en çok kullanıldığı aksesuar kuşkusuz tesbihlerdir. Kehribar tesbih çeşitleri arasında ise en çok tercih edilen sıkma kehribar tesbihlerdir. Bu yazımızda sizlere sıkma kehribar tesbih özelliklerinden ve 2021 yılında ön plana çıkan sıkma kehribar tesbih modellerinden bahsedeceğiz. İşte detaylar.

 Sıkma Kehribarın Özellikleri

Sindirim sistemi sorunlarından astıma, bronşitten strese bir çok rahatsızlığa olumlu yönde etkisi olduğu söylenilen kehribar taşı tahminlere göre 1700’lü yıllarda ilk üretimi gerçekleşmiştir. Kehribar tesbihler ve sıkma kehribar tesbihler Osmanlı’nın son dönemlerinde popülerliğini artırmıştır. Bunun sebebi ise Osmanlı döneminde yaşayan ünlü tesbih ustaları tarafından yapılmış olmasıdır. Osmanlı Devleti döneminde sıkma kehribar tesbihler daha çok devlet büyüklerinde görülen bir durumdur.

 

 

 

Bunların yanı sıra sıkma kehribar, aslen kehribar taşı ile bir takım başka taşların etkileşimi girdikten sonra oluşturdukları taşlar olduğunu söyleyebiliriz. Sıkma kehribar tesbihlerin bir diğer önemli özelliği ise renk değiştirmesidir. Bu renk değişimi belirli zamanda gerçekleşip tesbih severlerin en sevdiği özelliklerden biridir.


 

Sıkma Kehribar Tesbih Renkleri

Genellikle koyu kırmızı, sarımsı renklerden oluşan sıkma kehribar tesbih modelleri bu renkleri yapısında bulunan reçineden alır. Bu renklerin yanı sıra bal rengi, turuncu, kahverengi, siyah, mavi, kemik rengi de kehbirbar tesbihlerde sıkça tercih edilmektedir.

 

2021 yılında en çok tercih edilen ve tesbih severler tarafından en çok ilgiyi gören sıkma kehribar tesbihleri arasında kesme modeller, kazaz püsküllü sıkma kehribarlar, Osmanlı Devlet armalı tasarımlar yer alıyor. En çok satılan ve en yeni sıkma kehribar tesbihleri yakından incelemek için "Kehribar Tesbih” kategorisine göz atabilir, beğendiğiniz ürünü kolayca sipariş verebilirsiniz. Ücretsiz kargo ve kapıda ödeme seçenekleri ile en güzel 2021 sıkma kehribar tesbih modelleri Takihan.com’da sizleri bekliyor.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.